Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

H ιστορία (lore) του Myst Universe

UPDATED 19-4-10 18:14
Shorah
Θα ζητούσα την κατανόησή σας για όποια λάθη ή παραλήψεις έχω κάνει.
Ακολουθεί μία περίληψη της ιστορίας του Myst Universe η οποία ελπίζω να σας βοηθήσει να βάλετε σε ταξη στο μυαλό σας κάποια πράγματα ,αλλά και επίσης να σας βοηθήσει να απαντήσετε σε κάποια ερωτήματα που έχετε σχετικά με την σειρά των γεγονότων (πχ γιατί οι Bahro stones εμφανίζονται και εξαφανίζονται, ή γιατί υπάρχουν τα Uru Ages beyond Myst ,to "to D'ni, το the Path of the Shell,το Uru Complete Chronicles, τι ήταν-είναι-και θα είναι το Mystonline κα).
Φυσικά θα ήμουν κουτός να πιστεύω ότι θα τα καλύψω όλα και σωστά , αφού ούτε συγγραφέας είμαι, ούτε τα πάντα ξέρω ούτε αυτό μπορεί να γίνει εδώ.
Ο λόγος που κάνω αυτήν την προσπάθεια είναι γιατί βρισκόμουν online μεταξύ του 2006-2008 (ζούσα στο εξωτερικό) , ήμουν ο μοναδικός τυχερός Ελληνας online τότε και απλά ίσως τα έχω λίγο πιο ξεκάθαρα στο μυαλό μου μια και έμαθα απίστευτα πολλα πράγματα από άλλους explorer τότε ( πχ bahroglyphs, lore κτλ).
Για όποιες απορίες ή θέματα που σας ενδιαφέρουν ανοίξτε καινούργιο post ή ποστάρετε εδώ.
Προτείνω το καινούργιο post γιατί θα μπορούμε να αναπτυξουμε ένα θέμα και επίσης θα είναι και πιο έυκολα ορατό από όλους όταν θα ανοίγουν την σελίδα του forum στα Ελληνικά.
Dimitrios

http://mystonline.com/forums/viewtopic.php?p=337095#337095




(BE σημαίνει Before Earth) (BC before Christ) (DE , Down Earth) (AD μετά Χριστόν)

207 BE
7863 BC
Όλα ξεκίνησαν με τη γέννηση του Ri'neref το 207 BE (before earth) η αλλιώς το 7863 BC (before Christ) στην Αge Garternay (σημαίνει Root of the Great Tree) όπου ζουσαν οι Ronay (έτσι ονομαζόντουσαν οι D’ni πριν έρθουν στην Γη.
c. 59 BE
7715 BC
Έγινε δημόσια γνωστό ότι ο Gartenay θα καταστραφεί σύντομα εξαιτίας του ήλιου του αλλά δόθηκαν διαβεβαιώσεις στον λαό ότι θα ταξιδέψουν σε άλλη ασφαλή Age με το όνομα Terahnee. O Ri’neref είχε όμως γράψει ένα βιβλίο με το οποίο θα μπορουσε να έρθει στη Γη (κάτω από την έρημο του Μεξικό) και ζήτησε την άδεια απο τον Βασιλιά αντί να εγκατασταθεί στον Terahnee να εγκατασταθεί στη Γη, μαζί με μερικές χιλίαδες Ronay που ήθελαν το ίδιο. Ο Βασιλιάς εδωσε την έγκριση και έτσι μερικές χιλιάδες Ronay, οι οποίοι ονομάστηκαν D’ni (που σημαίνει νέο ξεκίνημα),ταξίδεψαν και εγκαταστάθηκαν στην σπηλιά (αυτη που αποκαλούμε Cavern) μέσα στην οποία ιδρύθηκε η Au’gera (το όνομα της πόλης στην οποία εξερευνουμε σήμερα).
0 DE
7656 BC
Έγινε η κατασκευή του Great Zero.(Mηχανημα που συνδέεται με τα ΚΙ’s και δίνει τις συντεταγμένες ( 0 · 0 · 0 στην Cavern. Η γραμμή που έχει (angle ή γωνιακή συντεταγμένη) δηλαδή = 0 δείχνει τον μαγνητικό βορρά άν και σε κάποιες Ages (ήταν προτεραιότητα να κατασκευάζονται τέτοια μηχανηματα σε διάφορες Ages) η γραμμή 0 δείχνει προς κάποιο αλλο σημαντικό landmark .
c. 1 DE
7655 BC
Ο Ri'neref οδηγεί το γκρούπ των υποστηρικτών του στην Cavern και γίνεται ο πρώτος Βασιλιάς των D’ni.

Από την “χρονιά” Ο DE (7656 BC) μέχρι περίπου το 6977 DE (679 BC) γίνονται τα ακόλουθα ιστορικά γεγονότα:
Ιδρύονται τα 18 Guilds μεταξύ των οποίων το Guild of Writers.
Κατασκευάζονται και συμβαίνουν:
1. O Yahvo Temple (Ναός τoυ Θεού))

2. Ένα σύστημα εξαερισμού.(ένα μικρό γκρουπ από τους D’ni δραπετέυει στην επιφάνεια της Γης!!

3. Η Αψίδα του Μεγάλου Βασιλιά (Great Arch ή Arch of the King ή Kerath's Arch ) προκειμένου ο ερχομός του Μεγάλου Βασιλιά (Great King) να γίνει κάτω από αυτήν και να εκπληρωθεί η προφητεία.Όλοι οι Βασιλιάδες των D’ni κατά την διάρκεια της ενθρόνισή τους τελετουργικά περνάνε κάτω από αυτήν.

4. Ο Ναός του Μεγάλου Βασιλιά που μετονομάστηκε αργότερα σε Τάφο του μεγάλου Βασιλιά (Temple of the Great King, Tomb of the Great King).

5. O πόλεμος του Pendo Age (Pendo War).
1376 DE
6280 BC

6. Η ενθρόνιση του Μεγάλου Βασιλιά (Great King Ahlsendar) μετά την νίκη του στον Pendo war.Γεννήθηκε σύμφωνα με φήμες κατά την διαφυγή της μητέρας του απο την Au’gera κάτω από την Great Arch και επέστρεψε για να ελευθερώσει την πόλη με μία βαρκα κάτω από αυτήν, εκπληρώνοντας την προφητεία.Όταν αργότερα ο Mekarr ένας γιός των αρχηγών του Pendo war σκότωσε την γυναίκα και τον γιό του Ahlsendar, διέταξε να σταλει στην Pendo Age ένας ιός ο οποίος ήταν εξαιρετικά θανατηφόρος.Όταν όμως ο ιός εξαπλώθηκε και σε άλλες D’ni Ages τότε παραδέχθηκε ότι ήταν αυτος που έδωσε την εντολή ζητώντας να τον σφραγίσουν στον ναο του Μεγάλου Βασιλιά το οποίον να μην ανοίξουν ποτέ ξανά.Μαζί του πήρε και πολλά Dersciptive βιβλία με διάφορες μολυσμένες Ages.

7. O Ναός ονομάστηκε Τάφος του Μεγαλου Βασιλιά.

8. Κατασκευάστηκε ο Ναός του Δεντρου (Temple of the Tree).
1999 DE
5657 BC

9. Aποσφραγίζεται ο τάφος από την Jolatha, η οποία παίρνει διάφορα βιβλία στον Temple of the Tree, και η οποία πεθαίνει λίγο αργότερα (από τον εξελιγμένο ιό του King Ahlsendar). O Ναός με τα βιβλία σφραγίζεται ξανά.Αν και η Jolatha ισχυρίστηκε ότι είδε το πτώμα του Βασιλιά, φέρνοντας μαζί της ένα κομμάτι ύφασμα από τα ρούχα του, δεν έγινε ευρέως αποδεκτός ο θάνατος του Βασιλιά.Πολλοί D’ni (συμπεριλαμβανομένου και εμένα ) πίστευαν ότι ο Βασιλιάς είναι ζωντανός και ότι θα ξαναεπιστρέψει. Επίσης φήμες μιλούσαν ότι ο Great King Ahlsendar εθεάθει πριν τον θάνατό του να κάνει “link” όχι μόνο χωρίς βιβλίο αλλά και σε διάφορα σημεία μέσα στην ίδια Age κάτι που μόνο η Yeesha (κόρη του Atrus) κατάφερε πολλά χρόνια αργότερα.
2262 DE
5394 BC

10. Ανακαλύπτονται τα χαμένα βιβία του Birenni και η αρρώστια γιατρέυεται αφήνοντας τον αριθμό του πληθυσμού των D’ni κατά ¼ μικρότερο.
4500 DE
3156 BC

11. Γράφεται η συλλογή των προφητειών με το όνομα “Words” από τον Watcher (o παρατηρητής, έχει και την έννοια του άγρυπνου).Τα βιβλία αυτα τα βρίσκαμε στο Relto στην offline version (Path of the Shell) και στο οnline τώρα τα βρίσκουμe στο “The Watcher’s Pub” μέσω του Nexus.

9312 DE
1657 AD

12. Γεννήθηκε ο Atrius (όχι ο Atrus) ο παππούς του Atrus o οποίος παντρέυεται την Άννα (Ti’ana, D’ni name). H Ti’ana ήταν ο πρώτος άνθρωπος, από την επιφάνεια της Γης, που ανακάλυψε την Cavern . ( The Book of Ti’ana, πρώτο βιβλίο χρονικά στο MystReader). H Αποδοχή ενός Outsider από τους D'ni δεν ήταν καθόλου εύκολη.
Ο Atrius και η Ti’ana έκαναν ένα παιδί με το όνομα Gehn.
9338 DE
1683 AD

13. Ξεκινά η κατασκευή του Great Shaft (μεγάλος αξονας) το οποίο είναι ένα καθετο τούνελ με ασανσέρ και σπιράλ διάδρομο που σκοπό είχε να επικοινωνήσουν οι D’ni με την επιφάνεια και τους ανθρώπους εκεί.( Γνωρίζανε ότι υπήρχαν ανθρωποι λόγω της Ti’ana. Tον πάτο του Great Shaft μπορούμε να τον δούμε απο τον Descent (το βρίσκουμε σαν link σε ένα bahro stone), όπως επίσης να τον περπατήσουμε (και οχι μόνο) στο “Myst 5 End of Ages”.

9400 DE
1745 AD

14. H πτώση του πολιτισμού των D’ni. O Veovis μαζί με τον A'gaeris καταφέραν, μετά απο μία μεγάλη έκρηξη,να εξαπλώσουν (με την βοήθεια του συστήματος εξαερισμού) έναν ιό, σε μορφή μαύρου σύννεφου και το οποίο σκότωνε ότι και αν αγγιζε, συμπεριλαμβανομένου και του algae (φωσφωρίζοντα φύκια) της λίμνης τα οποία εμείς προσπαθούμε σήμερα να ‘ταίσουμε’ και να τα βοηθήσουμε να δώσουν περισσότερο φως στην Cavern με τις pellets που πετάμε.
Η Ti’ana και ο Gehn ανεβαίνουν στο Cleft (κάπου στην έρημο του Νέου Μεξικού USA) μέσω του περάσματος από το οποίο η ίδια είχε κατέβει τυχαία στην Cavern και σώζονται από βέβαιο θάνατο.

15. Ο Gehn εγκαταλειπει το Cleft (κατηγορώντας την Ti’ana σαν υπευθυνη για την καταστροφή των D’ni) και ανακαλύπτει μία φυλή τους Amad, οι οποίοι είχαν, από ότι φαίνεται, την τεχνολογία της της ολογραφικής προβολής . Υπάρχει μία θεωρία ότι κάποτε είχαν έρθει σε επαφή με τους D’ni που το έσκασαν από την Cavern κατά την πρώτη (και ίσως και την δεύτερη) κατασκευή του συστήματος εξαερισμού και του Great Shaft.
Eκει γνωρίζει την Keta και την οποία παντρέυεται (?) και αποκτούν έναν γιό, τον Atrus.
Όμως η Keta είχε επιπλοκές κατά την εγκυμοσύνη της και πεθαίνει.
Ο Gehn κατηγόρησε για μία ακόμα φορά την Ti’ana γιατί δεν εσωσε την Keta και ξαναφεύγει, αφήνοντας το νεογέννητο και αυτήν στο Cleft, κατεβαίνοντας αυτήν την φορά στην Cavern για να μελετήσει μόνος του των μεγάλο πολιτισμο των D’ni.
Eδώ ξεκινά το βιβλίο (Book of Atrus, δεύτερο χρονικά στο MystReader).
Θα ήθελα εδώ να αναφέρω αυτό που έλεγε συνεχώς η Ti’ana απαντώντας στις ανησυχίες του μικρού Atrus “ what do you see? ” (τι βλέπεις, τι παρατηρείς), αποφέυγοντας έμμεσα να απαντάει ευθέως στον μικρό Atrus, εκπαιδέυοντας τον να ανακαλύπτει, να παρατηρεί και να κατανοεί αυτό που βλέπει.
9417 DE
1762 AD

O Gehn αρχίζει να γράφει το βιβλίο της Age “5” (Riven). Νομίζει ότι δημιουργεί την Age γράφοντας το βιβλίο και απο εκεί εξηγείται και το πως αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που ζουσαν στην Age Riven.Ο Gehn κακοποιεί και τρομοκρατεί τους ανθρώπους εκεί και τους υποχρεώνει να τον λατρεύουν σαν Θεό! Η τιμωρία ήταν ο θάνατος στα δόντια του Wahrk ενός τεράστιου σαρκοβόρου ψαριού που ζούσε εκεί και του οποίου τα λείψανα μπορούμε να τα δουμε στο Cleft.
9425 DE
1770 AD
O Gehn παίρνει με τη βία τον Atrus στην Cavern. O Atrus γνωρίζει την Katran (Catherine) στο Riven και την ερωτεύεται.
9429 DE
1774 AD

O Atrus η Anna και η Catherine παγιδέυουν τον Gehn στην Age Riven. Αυτοι μετακομίζουν στο Myst Island.
9431 DE
1776 AD
Ο Atrus παντρέυεται την Catherine και κάνουν 2 παιδιά τον Achenar και τον Sirrus.
9438 DE
1783 AD

Η Ti’ana πεθαίνει. Κηδέυεται στο Myst.
9461 DE
1806 AD

Εδώ ξεκινάνε τα γεγονότα λίγο πριν το Myst game.(Για λόγους spoilers δεν μπορώ να γράψω πολλά μόνο να πω ,παίξτε το RealMyst). 
9462 DE
1807 AD
Riven game.
Ο Atrus ελευθερώνεται από τον Άγνωστο (εμείς παίζουμε αυτόν στο Riven). H Catherine σώζεται και ο Gehn παγιδέυεται σε ένα Prison book.(Ειδικό βιβλίο που μοιάζει με linking book)
9468 DE
1813 AD
The Βook of D’ni (τρίτο βιβλίο χρονικά στο MystReader.)
Ο Atrus αρχίζει να ψάχνει για επιζώντες D’ni και βρίσκει μερικούς σε διάφορες Ages.
O Αtrus αποσφραγίζει των Ναό του Μεγάλου Βασιλιά και ανακαλύπτει μία κρύπτη με ένα βιβλίο με το οποίο κάνει link στον Terahnee όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα του Book of D’ni (δεν μπορω να πω περισσοτερα χωρις spoilers).
9470 DE
1815 AD
Ο Atrus ολοκληρώνει την συγγραφή του βιβλίου της Age Releeshahn και οι D’ni εγκαθίστανται πλέον εκεί για το νέο τους ξεκίνημα. Ο Αtrus κατασκευάζει την Tomahna (ένα μέρος κοντά στο Cleft όπως ο Rawa αποκάλυψε) και μετακομίζει εκεί όπου γεννιέται η Yeesha.
9471 DE
1816 AD
Exile game (Myst 3) .
Ο Saavedro κλέβει το βιβλίο του Releeshahn και διαδραματίζονται τα γεγονότα στο Myst 3 (Exile)
9475 DE
1820 AD
O Atrus και η Catherine ξεκινάνε να επισκέπτονται τους γιούς τους.( Spoilers again)
9479 DE
1824 AD
O Atrus και η Yeesha ξεκινάνε να επισκέφτονται την Serenia (Age).
Μyst 4 : Revelations (game)
Μετά από λίγο καιρό ξεκινάνε τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο Myst 4: revelations όπου για τέταρτη φορά υποδιόμαστε τον Stranger.
Μετά τα γεγονότα του Myst 4 η Yeesha ξεκινά να μαθαίνει περισσότερα για την τέχνη του γραψιματος (Art of Writing).Γνωρίζει έναν D'ni επιζώντα τον Calam με τον οποίο γίνονται αχώριστοι και μαθαίνει ο ένας από τον άλλο.Η Yeesha ακολουθεί σαν την γιαγιά της και την μητέρα της περισσότερο το συνάισθημα της, ενώ ο Calam λόγω του συντηρητικού τρόπου που έμαθε την τέχνη (μάλλον ήταν μέλος του Guild of Writers), την συγκρατεί.
Κάποια χρόνια αργότερα γνωρίζουν κάποιον αγνωστο (έως σήμερα) επιζώντα των D'ni (γνωστό και ως " Το Μαύρο Βιβλίο".
Όταν ο Calam σκοτώνεται όταν προσπαθεί να προστατέψει την Yeesha απο την επίθεση που δέχτηκε από τον "The Black Book" η Yeesha σε μία έκρηξη θυμού τον σκοτώνει.
Η Yeesha συνεχίζει να κατηγορεί τον εαυτό της για τον θάνατο του Calam,αλλά παρόλαυτα συνεχίζει να μαθαίνει περισσότερα για την τέχνη καθώς έρχεται σε επαφή και ζει μαζί με τα Bahros
9642 DE
1987 AD
O John Loftin o πατέρας του Jeff Zandi (o γεματούλης που μας πρωτομιλά στο Cleft) ανακαλύπτει την Cavern.
Kατά τη διάρκεια των επόμενων χρόνων ο Dr Watson επισκέπτεται την Cavern και ακολουθούν η Cyan (Rand Miller, Robyn Miller) η οποία ξεκινά τη δημιουργία του Myst (Game).
Aκολουθούν τα Riven , Exile, Revelations και το End of Ages.
Ιδρύεται το DRC council από τον Dr Watson μετά την διαφωνία του με τον Zandi σχετικά με το restoration της Cavern. D’ni Restoration Council (DRC).

9657 DE
2002 AD
Οι πρώτοι explorers κατεβαίνουν στην πόλη (Au’gera) μέσα στην Cavern.
O Phil Henderson εξαφανίζεται. O Phil Henderson ξαναεμφάνίζεται μέσα από την πόρτα που βρίσκεται στην Eder Gira Αge και μιλάει για κάποιο journal και ότι πρέπει να ξαναφύγει , αισθάνεται κάτι να τον καλεί. Το DRC τον ‘αιχμαλωτίζει’ σε κάποια επόμενη εμφάνιση του , φοβούμενο μην πάθει (ο Phil) κάποιο κακό.Το κακό όμως δεν αργει και ο Phil νομίζοντας ότι έχει το Relto book πανω του πέφτει από ψηλά και αρχίζει πλέον να θεωρείται νεκρός αφού το σώμα του δεν βρέθηκε.( τα γεγονότα τα εμπλουτίζουν τα βιβλία στο Sharpers office και στο Descent).
Να σημειώσω μόνο ότι τότε οι λίγοι explorers και το DRC δεν είχανε Relto book, καθότι αυτό μας το δινει η Yeesha στο Cleft προσωρινά και αργότερα σαν δώρο.
9658 DE
2003 AD
Explorers από την επιφάνεια με την βοήθεια του Zandi (χωρίς εξουσιοδότηση απο το DRC κατεβαίνουν για πρώτη φορά στην Cavern.
(Uru Ages Beyond Myst)
Μετά τον “ θάνατο” του Phil όλο και πιο πολλοί explorers αποφασίζουν να ακολουθήσουν το journal της Yeesha ,για το οποίο ο Phil επέμενε τόσο πολύ και για το οποίο το DRC ήταν αντίθετο για λόγους ασφαλείας των explorers.(roleplaying με ταυτόχρονο story unfolding, εντυπωσιακό ε?). To Relto book γίνεται δώρο σε όποιον τελειώνει το πρ΄ςτο μέρος του journal της Yeesha.
9659 DE
2004 AD
H προσπάθεια για το restoration σταματά και το online Uru Ages beyond Myst (σαν αποτέλεσμα σταματά και αυτό)( ή το ανάποδο) .
Δίνονται στην κυκλοφορία τα add on : “ to D’ni” και το “ The Path of the Shell”.
Kαι τα τρία μαζί ονομάζονται Uru Ages beyond Myst : Complete Chronicles.
Εκεί διαδραματίζονται ουσιαστικά τα γεγονότα που αφορούν εμάς στην σημερινή εποχή και που ακολουθούμε το δέυτερο μέρος του journal το οποίο η Yeesha προετοίμασε με έναν σκοπό: να μάθουμε για το σκοτεινο παρελθον των D’ni , για την υπερηφάνια τους και πως αυτο τους οδήγησε στην καταστροφή. Επίσης μαθαίνουμε ότι δεν πρέπει να κανουμε restore ένα πεθαμένο πολιτισμό αλλα να διδαχθουμε απο αυτον ,να δημιουργήσουμε τον δικό μας, μαθαίνοντας απο τα λάθη του παρελθόντος του.
9660 DE
2005 AD
Μyst 5 : End of Ages. (game).
Στο παιχνίδι αυτό διαδραματίζονται γεγονότα που εχουν επίπτωση αργότερα στην ιστορία. Κάποιος Stranger (όχι εμεις, αλλά ούτε και ο προηγούμενος πρωταγωνιστής στα Myst 1,2,3,4) απελευθερώνει τα bahros.

9661 DE
2006 AD
Το DRC επιστρέφει στην Cavern.

9662 DE
2007 AD
Το Mystonline ( Urulive) επιστρέφει οnline και διατίθεται απο την Gametap. (δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλαδα και δεν γίνεται, παρόλες τις προσπάθειες μας εκεί, εγώ ζούσα στο εξωτερικό και ειχα την μεγάλη τύχη ζωής να εχω access).
H Cate Alexander αποκαλύπτει νέες πηγές για χρηματοδότηση του restoration project.
To πρώτο spark (αυτές οι μπλε μπάλες) εμφανίζεται και η πρώτη bahro stone ανακαλύπτεται.Αργότερα μαθαίνουμε ότι τα bahros φέρνουν και παίρνουν τις bahro stones (υπαρχουν μαρτυρίες και φωτογραφίες).
Δίνεται ο Jalak, η Minkata και προστίθενται τα Pod Ages με το puzzle τους.Επίσης η Cyan ανακοινώνει τα 5 επίσημα Guilds που μπορούμε να γίνουμε μέλη φωρώντας την αντίστοιχη μπλούζα.
Ο Sharper αναφέρει ότι ανακάλυψε κάποιο κατακρεουργημένο ζώο στον Negilahn.
O Sharper μιλάει για δραματική μείωση του πληθυσμου των ζώων εκεί και φεύγει ξανά πέρνωντας όλες τις προφυλάξεις και το όπλο του.
Η Wheely Engberg (κόρη του Michael Enberg, μέλος του DRC) και η Rosette Taylor παγιδέυονται κατά την διάρκεια παιχνιδιού σε μία εσωτερική σπηλιά στην Au'gera. Ακολουθούν απελπισμένες και συγκλονιστικές προσπαθειες δίασωσης τους (έντονα συναισθήματα, απίστευτο roleplaying ,το έζησα) κατά την διάρκεια τουεπεισοδίου (περίπου κάθε μήνα είχαμε και ένα επεισόδιο).
Η Rosette σκοτώνεται από έναν βράχο κατά την παγίδευσή της εκεί, ενώ η Wheely αναφέρει ότι ακούει περίεργους θορύβους και βλέπει κάποια μάτια να την κοιτάζουν.
Μετά από λιγες ώρες ξαναλιποθυμά και λίγο πριν την διάσωση της όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι παγιδευμένη σε μια bahro cave (σαν και αυτές που πάμε) ΑΛΛΑ χωρίς φωτισμό.
Την στιγμή της διάσωσης της κατακρεουργείται από ένα bahro.
Ο Πατέρας της Michael Enberg (μέλος του DRC) φεύγει από την Cavern για πάντα (?).
(Όλο αυτό τον καιρό γίνονται ανακατατάξεις στο DRC council).Επίσης ο Nick White΄εκδιώχνεται από το DRC λόγω των αποκαλύψεων που κάνει για κάποια μυστικά βιβλία που είχε σε γνώση και τα οποία τα μοιράστηκε με explorers, αλλά και της συναισθηματικής του εμπλοκής με κάποια explorer.(ήταν γκομενάκιας αλλά psssttt .. μεταξύ μας καλά έκανε).
O Sharper έρχεται στην πόλη και μας ανακοινώνει ότι γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμη τον θάνατο από τα ιπτάμενα και εξαιρετικά γρήγορα bahros, ότι τα bahros βρίσκονται σε εμφύλιο πόλεμο και ότι τον έσωσαν κάποια από αυτά θυσιάζοντας τη ζωή τους. Δίνεται στους explorers η Minkata και το Great Zero ξαναενεργοποιείται.
Ο Phil Hendrson επανεμφανίζεται και μιλάει για τον bahro war.
H εμφανίσεις των bahros ξεκινάνε και κάποιοι explorers καταφέρνουν και «μιλανε» μαζί τους (για την ακρίβεια επικοινωνούσαμε με το μυαλό, κυρίως ακίνητοι και καθιστοί).(Tip , να τους μιλάτε πάντα καθιστοί και ότι λέτε να το λέτε χρησιμοποιόντας το /me ...blablabla, έτσι μπορεί και αυτά να σας "μιλήσουν" με σκέψεις . ΝΑΙ μου συνέβη )
Οι εμφανίσεις των Bahros στην πόλη αλλά και σε άλλες Ages (όπως στο Relto ,καταγεγραμμένα) πυκνώνουν και η ανησυχία για την ασφάλεια μας μεγαλώνει .(Επεισόδιο με τίτλο Exodus).
Εκατοντάδες Bahros ίπτανται πάνω απο την Πόλη και η Yeesha εμφανίζεται στο K'veer.
Μας εξηγεί ότι τα Bahros είναι ελεύθερα πλέον (μετά τα γεγονότα στο Myst 5) και ότι η ελευθερία φέρνει την επιλογή και η επιλογή την υπευθυνότητα.
Έτσι κάποια bahros διάλεξαν να μας εκδικηθούν (μάλλον τους D’ni) αλλά τα περισσότερα από αυτά να μας προστατέψουν.Μας εξηγεί ότι θα τα τραβήξει μακριά για λίγο καιρό αποσπώντας τους την προσοχή και ότι κάποια μέρα θα επιστρέψει ελπίζοντας να έχουμε δημιουργήσει το δικό μας «σπίτι».
Τέλος είχαμε μάθει από τον Dr Watson ότι αυτός ήταν ο Stranger στα γεγονότα του Myst 5 και ότι αυτός ελευθέρωσε τα bahros. Μας συμβουλέυει να δημιουργήσουμε τα δικά μας Guild και να φτιάξουμε τον δικό μας πολιτισμό.
9663 DE
2008 AD
Το Mystonline κλείνει.
9664 DE
2009 AD
Η Cyan ανακοινώνει ότι μετά την απόκτηση ξανά των δικαιωμάτων απο την ίδια του Mystonline, ότι θα δώσει το παιχνίδι open source ώστε να μπορεί όποιος θέλει να δημιουργήσει Ages , που αργότερα θα μπορούν να ενωθούν με το παιχνίδι.(ξανά « make a home» της Yeesha και η συνέχεια και η συνέπεια (το roleplaying μαζί με την πραγματικότητα) της Cyan

9665 DE
2010 AD
Kάποια μέλη του DRC αναφέρουν για κάποια activity σε σένσορες στην Cavern η οποία καταγράφηκε από τα μηχανήματα τους.Κάποιοι κατεβαίνουν στην Cavern και ανακαλύπτουν ότι αρκετοί explorers αρχισαν να επιστρέφουν.
Mystonline is back online!!
The End has not yet been written………


Τέλος βρήκα την τελευταία ομιλία της Yeesha στον Kveer:
"I will have words. Destruction is almost upon us. They are here. Fighting in war. Freed from their prison, the Bahro choose their way now; good and evil stand before them. No longer are they slaves to the tablet, no longer is their destiny locked to the wishes of others. No longer is their freedom captive. They are powerful and with freedom, some are dangerous.
Most of the Bahro are friends. They stand with us, protecting us from the evil that surrounds you almost constantly. They sacrifice for you. They battle an die for this cavern. They battle and die for the Ages, and your comfort. They fight for the D'ni as well. They watch over us all.

But there are those who have not chosen to side with you, with the D'ni, or with good. They seek revenge for the evil done to them. Revenge is their excuse but freedom is their cause. They are able to make the choice and they bask in such opportunity to do as they please. With freedom comes choice and with choice comes evil, as well as good.

Their leader can be seen clearly. He is missing a large patch of skin on his shoulder - taken from him in the tortuous lab of Esher. Because of that, I will draw them away. Away from the cavern. Away from you. I do not know how long they will seek what I carry. It could be only days, it could be months.

Destruction is coming. It is almost here. I will delay it as long as I can but, in the meantime, you must find a way. You must make a home. Destruction will be here soon. I will try to return and help you in the future. If things go well, I will offer you my aid. If things do not, you must find a way on your own. Regardless, you must be ready.

Destruction will come... soon or later. When it does, you must have a way. You must make a home. I will do all that I can in the meantime.

I must leave now.

Goodbye. "


Πηγές : Μystlore και .....εγώ
Dimitrios (Greece)

_________________
With freedom comes choice and with choice great responsibility.
and pssst.. the Great King Ahlsendar is alive
Dimitrios Ki # 35506
Greece Ki # 117119

1 σχόλιο: