Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Πώς παίρνετε το ΚΙ.

Επειδή το Myst Online, στην αρχή τουλάχιστο, μπορεί να φανεί κάπως μπερδεμένο στους νέους χρήστες και να μην είναι σαφές τι πρέπει να κάνουν, έφτιαξα ένα οδηγό για την απόκτηση του KI, που είναι η βασική συσκευή επικοινωνίας με άλλους στο παιχνίδι (και με αρκετές άλλες λειτουργίες) και η οποία θα σας επιτρέψει να βρείτε κάποιον έλληνα ή μη που θα σας λύσει περαιτέρω απορίες και θα σας κατατοπίσει καλύτερα:





Ξεκινάμε στο Relto, μια ιδιαίτερη εποχή/κόσμος (Age) που έγραψε η Yeesha, κόρη του Atrus, και την έκανε δώρο σε εμάς. Το Relto είναι μικρό, αρχικά, και θυμίζει αμυδρά το νησί του Myst, αλλά αργότερα θα διαφοροποιηθεί και θα επεκταθεί όσο ο παίκτης προχωράει στο παιχνίδι.

ki000.th.Ug7pPKuTVvy4.jDRkC1yr5jpX.jpg ki001h.th.JyeFdML0MZnY.BUq1NlOXotMp.jpg

Βρίσκουμε την (αριστερή) βιβλιοθήκη μας που περιέχει τα βιβλία σύνδεσης (linking books). Το πρώτο βιβλίο σύνδεσης από δεξιά στο πάνω ράφι είναι της D'ni γειτονιάς στην οποία ανήκουμε αρχικά. Το δεύτερο είναι η σύνδεση με τo Nexus (αλλά δεν μας απασχολεί για την ώρα). Επιλέγουμε το βιβλίο της γειτονιάς μας και κάνουμε κλικ στην περιγραφική εικόνα για να συνδεθούμε.

ki000b.th.IQLlQ53GN8IT.XcFMcCy1eDNG.jpg ki000c.th.p42JTNw9VtAZ.xnKTs7AqFu8U.jpg

Αφού βρεθούμε στη γειτονιά (Bevin), μια πινακίδα μας καθοδηγεί στο τι πρέπει να κάνουμε. Ακολουθώντας τις οδηγίες βρισκόμαστε στην αίθουσα μαθημάτων (Classroom). Εδώ υπάρχει ένα βιβλίο που μπορείτε να διαβάσετε, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι αφίσες στον τοίχο που δείχνουν από πού θα πάρουμε το KI.



Βγαίνοντας από την Classroom, ακριβώς απέναντι βρίσκεται ένας κεντρικός θόλος με 4 βιβλία και μια πέτρα σύνδεσης των Bahro (Bahro Stone). H Bahro Stone είναι μια σύνδεση με την υπόγεια πόλη των D'ni (στο μεγαλύτερο νησί της, την Ae'Gura). Όμως εμάς μας ενδιαφέρει ένα από τα υπόλοιπα βιβλία: το βιβλίο σύνδεσης με την Gahreesen (Garrison). Το επιλέγουμε και συνδεόμαστε με τον κόσμο, πατώντας στην περιγραφική εικόνα.



Έτσι, βρισκόμαστε στην Gahreesen. Από εδώ, ακολουθούμε το βέλος που δείχνει από πού θα πάρουμε το KI μας, και βρισκόμαστε στην αίθουσα με το μηχάνημα των Ki. Κάνοντας κλικ στην οπή του μηχανήματος θα πάρετε το Ki. Πατώντας μια φορά το F2 μπορείτε να φέρετε στην οθόνη την απλή/σύντομη εκδοχή του περιβάλλοντος διεπαφής του Ki, ενώ με δεύτερη φορά (πατώντας και πάλι F2) φέρνετε την αναλυτική εκδοχή του περιβάλλοντος διεπαφής.



Ο αριθμός του Ki σας φαίνεται κάτω αριστερά ως ID στο αναλυτικό interface. Αν έχετε τον αριθμό Ki κάποιο φίλου μπορείτε να τον προσθέσετε από το Ki σας από το αναλυτικό interface πατώντας πρώτα στο μεσαίο εικονίδιο με το "ανθρωπάκι" και μετά κάνοντας κλικ στην γραμμή που λέει "Add Buddy by id κλπ κλπ...". Μπορείτε να μας πείτε τον αριθμό αυτό και εμείς θα μπορούμε να σας μιλήσουμε όταν είμαστε online στο παιχνίδι και να σας προσκαλέσουμε στην ελληνική γειτονιά.

Ανά πάσα στιγμή με F3 ή επιλέγοντάς το από το popup menu που βγαίνει όταν φέρετε το mouse κάτω-κάτω στην οθόνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Relto Book για να επιστρέψετε στο Relto σας.


Θα τα πούμε μέσα στο παιχνίδι!
NateNaito: KI# 433840
Simos : KI# 170403
Dimitrios : KI# 35506

4 σχόλια:

  1. Aγαπητέ simo σιγουρα θα αναρωτήθηκες γιατι χάθηκα τοσο αναπάντεχα απο το παιχνίδι μιας και είμουν απο τα πρωτα γειτονόπουλα στην greece bevin (johnIV) μετα απο εσένα και τον dimitrio, καποιο προβλημμα με τον αυχενα μου(ευθειασμος) με αναγκασε να μεινω μακρυα απο την πολυωρη χριση Η/Υ και ιδιαιτερα απο τα games (αυτην την ωρα γραφω σχεδον κρυφα).
    Χαρικα πολυ με το blog που εφτιαξες και ευχομαι να εχεις επιτυχια ελπιζω καποια στιγμη να επανελθω στην bevin για να λυσουμε κανα γριφο μιας και βλεπω πως η γειτονια μεγαλωσε (τελικα μπορεσατε να περασετε τημ πορτα? γιατι εγω δεν τα ειχα καταφερει)εις το επανιδειν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε john όντως αναρωτήθηκα και μάλιστα απάντησα στο σχόλιό σου στο 1ο ποστ :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Simos... Ένα σχολιάκι θα ήθελα να κάνω μόνο, Bevin δεν σημαίνει γειτονιά στα D'ni, είναι απλά ένας από τους 3 γνωστούς τύπους γειτονιάς (οι άλλοι 2 είναι η γειτονιά τύπου Kirel και η τύπου Seret, που δεν έχει ανοιχτεί στο κοινό). Παρεπιπτόντως, δεν μπορώ να μπω, ξέρεις γιατί;
    -Aramil-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ Aramil! Θα το αλλάξω λίαν συντόμως.
    Προφανώς κάτι έγινε με τον σέρβερ, αλλά είναι εντάξει τώρα.Κανείς δεν μπορούσε να μπει.
    Τα λέμε μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή